Dunaújvárosban fejlesztették az iparterületet

Európai Uniós forrásból sikerült fejleszteni a dunaújvárosi iparterületet, az önkormányzat 250 millió forint támogatást nyert el a projektre.

Az összeg vissza nem térítendő támogatás, amelyet a dunaújvárosi önkormányzat pályázott meg a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében. Az EU-s forrást meglehetősen széleskörűen használta fel a város. 
 
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A vállalkozói környezet fejlesztésére az infrastruktúra bővítése miatt volt szükség. A gazdaság fejlesztését várják tőle, illetve szeretnék, ha minél több új munkahelyet tudnának teremteni Dunaújvárosban és a régióban az ide települő vállalatok. 

A Déli iparterületet érintette a beruházás, melynek során felújították a Papírgyári utat a Délivárosi úttal összekötő Lokomotív utat. A szakasz 1,4 kilométer hosszú, a beton- és aszfaltburkolat megújítása készült el. Mindemellett gondoskodtak a nem önkormányzati tulajdonban lévő területekről is, ezek esetében nyomvonal jellegű alapinfrastruktúrát alakítottak ki, emellett felszámolták a hulladéklerakókat és az egyéb környezetkárosításokat is megszüntették. 

A milliós projekt megvalósítása mögött az önkormányzat áll, az ő munkájukat segítette a Vasmű u. 41. Irodaház Ingatlanfejlesztő, Beruházó és Értékesítő Kft.     

 

 

M. A. 

Forrás: mti