Elindult a buszgyártás az Ikarus székesfehérvári gyárában - Székesfehérvár

Székesfehérvár - Két új jármű összeszerelése folyik, több váza pedig vár a sorára az Ikarusbus székesfehérvári gyárában.
Az alvállalkozókkal kötött szerződések alapján egyelőre néhány tucat Ikarus készülhet Széles Gábor érdekeltségénél. A tavaly még Műszertechnika érdekeltségként működő, ma már egy magánszemély tulajdonában lévő IK Járműtechnika Kft. műhelyében készülő autóbuszok látszólag megegyeznek az Ikarus tavaly bemutatott modelljével.

Az új busztípusból egyelőre nyolcvanat gyártatna le az Ikarusbus Kft. A székesfehérvári telepen jelenleg hét új Ikarus autóbusz-vázszerkezet, valamint több tucat egyéb alkatrész - homlok- és hátfal - várja az összeszerelést. A hét jármű közül az elsőn már hetek óta dolgoznak, így az autóbusz hamarosan elkészülhet. De a második gyártásban lévő Ikarus is rövid időn belül kigördülhet a szereldéből.

A beígért évi kétszáz darabos termelést - legalábbis az eddigi előkészületek alapján - az idén már nehezen érheti el székesfehérvári telepén az Ikarusbus. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az új Ikarusok kinek a megrendelésére készülnek, hol állnak majd forgalomba. Mindenesetre a hírek szerint a járművek feltehetően nem hazánkban közlekednek majd. A legvalószínűbb, hogy az Ikarusbus új járművei Szlovákiába kerülnek. A szakértők mindenesetre úgy tartják: az új Ikarusok helyközi, távolsági autóbuszok lesznek. Erre utal, hogy vázszerkezetük magas padlós, így a városi forgalom igényeinek nem felel meg.

Az Ikarusbus tulajdonosa nemcsak a buszgyártásban lát lehetőségeket. A korábbi bejelentések szerint legalábbis a cég székesfehérvári telephelyének egy részét eladják. A nyolchektáros terület megvásárlásáról a motorvonatgyárának helyet kereső Stadler AG-val tárgyalnak.

Forrás: www.szekesfehervar.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Elindult a buszgyártás az Ikarus székesfehérvári gyárában - Székesfehérvár

Küldjön egy képeslapot ismerősének Székesfehérvár városról!

Székesfehérvár linkajánló: szekesfehervarlink.mconet.biz

A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz