Elkezdődik a felújítás a Kodály Zoltán iskolában

Az eredeti tervekhez képest majdnem dupla akkora keretösszegből, közel 900 millió forintból újíthatják fel a székesfehérvári Kodály Zoltán iskolát. A bővítés során teljeskörű renoválás veheti kezdetét állami támogatásból.  

Az iskola az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében nyert el korábban 483 millió forint támogatást, amelyet most a kormány 408 millió forinttal egészített ki. A tervezett felújítások mellett így egy komplex műszaki beruházás is kezdetét veheti. A homlokzati felújítás nem minden épületen valósul meg ebből a pénzből, de Cser-Palkovics András polgármester közlése szerint ezeket a munkálatokat az önkormányzat végezteti el.

 

Új tánctermet is kialakítanak

Új tánctermet is kialakítanak

 

A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Székesfehérvár egyik legnagyobb iskolája. Tizenkét évfolyamba jár az intézmény ötszáz diákja, ötven pedagógus áll alkalmazásban itt. Az iskola névadójához híven körzeti és városi beiskolázású ének-zene tagozatos intézmény huszonegy tanulócsoporttal. Gimnáziumi része a közép-dunántúli régió egyetlen ének-zenei tagozatos középiskolája. Iskolai kórus és koncertező együttesek tagjai a növendékek és oktatók is.  

Tizenöt hónapig tart majd a felújítás, ennek során egy kórusterem kialakításával beépítik a tetőteret, de helyet kap itt még egy bútorozott kiscsoportos fejlesztőhelyiség is. Vadonatúj táncterem épül, új sportudvart alakítanak ki teljesen új sporteszközökkel, és felújítják a meglévő tornatermet. 

 

M. A. 

Forrás: mti

Nyitókép: szekesfehervar.hu