Fa létrával a ház körül

A ház körüli teendőknek se vége, se hossza. Festés, gyümölcs szedés, renoválás, lombház építés a gyerekeknek - számos teendő, melyhez nagy segítséget nyújt egy kényelmes, stabil és masszív fa létra.

Akár lakásban, akár családi házban élünk, a ház körüli teendőknek bizony se vége, se hossza. A széken való egyensúlyozás ideje azonban lejárt; amikor a biztonságunk a tét, nem érdemes kompromisszumot kötni.

 

Beltéri munkák fa létrával

 

A beltéri munkáknál nagy segítségünkre lehet a fa létra, különösen, ha hosszabb időt igénylő munkavégzésnek nézünk elébe.

 

A ház, lakás tisztasági festését érdemes legalább 2-3 évente megejteni, ha az amortizáció nem indokolja, akkor higiéniai okokból. A létra az általános takarítás közben is nagy segítségünkre lehet: a légkondicionálók takarítása, a mennyezeten a lámpák, vagy például a karnisok, nehezen elérhető ablakkeretek áttörlése, de akár egy szimpla ablakpucolás folyamatát is megkönnyíthetik. Pár havonta a függönyök átmosása is aktuálissá válik. Ez szintén olyan feladat, melyet sokkal nagyobb biztonsággal végezhetünk el egy stabil fa létrát használva.

 

A felújítási munkálatok, renoválás, különféle barkácsolások során is lényegesen könnyebb a feladatokat abszolválni egy masszív fa létra használatával.

 

Krause két oldalon járható állólétra

 

Kültéri fa létra használata a kertben

 

A rendezett, takaros kert bizony szorgos, rendszeres, gondos munka eredménye. A fa létráknak mind a négy évszakban hasznát vehetjük a kerti munkák elvégzése során.

 

A tető a szélsőséges időjárási viszonyoknak leginkább kitett része házunknak, ezért ellenőrzése és rendszeres karbantartása létfontosságú. A víz elvezetése, a megfelelő ereszcsatorna kialakítása szintén kritikus feladat minden kertes ház esetén. A fa létra ezen kívül olyan ház körüli munkáknál is nélkülözhetetlen, mint például a magasabb fák megmetszése vagy az érett gyümölcs leszedése, de egy külső festés során is nagy szükségünk lesz rá. A ház kialakításától függően a padlásra, tetőtérre való feljutásnál is hasznos társunk lesz, de egy magasabb ablak esetén a szúnyogháló felhelyezése is meglehetősen nehézkes lehet a megfelelő létra nélkül.