Fejér megyei akcióban a Honvédelmi Minisztérium

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekotthonaiba juttatott el a Honvédelmi Minisztérium adományokat, hogy karácsony előtt a gyerekek is örülhessenek egy-egy kis meglepetésnek. 

A Fejér megyei gyermekotthonokba minisztériumon belüli adománygyűjtés útján kerültek ajándékok, melyeket a Honvédelmi Minisztérium lelkes kollégái szállítottak ki. Az adományozási akcióban valamennyi munkatárs részt vett, a saját pénzükből különítettek el valamennyit ajándékokra. Persze kaptak egy kis fülest a “Jézuskától”, a gyerekek megírhatták előre a kívánságaikat, amelyekhez igazodhattak az adományozók, és névre szólóan csomagolhatták be a játékokat, édességeket, könyveket.  Összesen 223 gyerek kapott ajándékot tőlük.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter levelet is írt, melyben kifejezte bizodalmát abban, hogy ajándékaikkal szebbé tehetik a karácsonyt a gyerekeknek, és megtörhetik a szürke hétköznapok egyhangúságát.  

 

Az adományok

Az adományok

 

Kollárné Nagy Szilvia, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője köszönetet mondott a személyre szóló ajándékokért, és jelezte, hogy jövő héten kiosztják a gyerekeknek az ajándékokat, írja az mti. 

Országosan több gyermekotthonba és szociális intézménybe jutnak kedveskedések, ajándékok karácsony előtt. a Magyar Máltai Szeretetszolgálat legutóbb például a Millenáris Parkkal szövetkezett, és együtt 260 adományt juttattak el a Cseppkő Gyermekotthoni Központnak. Ebben az esetben lakossági adománygyűjtésről volt szó, a szervezetekhez lehetett eljuttatni a tartós élelmiszeren, például édességen át ruhaadományig bármit, amit úgy gondoltak, hogy örömmel töltheti el a gyerekeket. Rendületlenül működik a Babtista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója is, amelynek keretében cipősdoboz méretű pakkot lehet összeállítani rászorulóknak. Idén minden kicsit más, így ez is: a liliputjatek.hu/ciposdoboz oldalon keresztül lehet online adományozni, amelyet a szeretetszolgálat eljuttat oda, ahol szükség van rá. 

 

M. A. 

Forrás és fotó: mti/ Vasvári Tamás