Fejlesztésösztönző workshop indul Székesfehérváron

Nyári workshopot rendez a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda és a Kodolányi János Egyetem Székesfehérváron.

Workshopot szerveznek július 25-én a Kodolányi János Egyetem Titkok Háza Tudományos Élményközpontban, Székesfehérvár várostérség új utakon?! – Rajtunk múlik! címmel.
 
A nyári workshop a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda és a KJE szervezésében kerül megrendezésre – ingyenes, de a résztvevőknek regisztálniuk kell – tudatta a szekesfehervar.hu.
 
Magyarország igen heterogénnek számít az egyes térsések, települések fejlettségét, kulturális profilját illetően, valamint tudásgazdaságban elfoglalt helyük alapján.
 
Egyre inkább térségi jellegű lesz a település fogalma, melynek erősítését kimondottan célnak tartja a kormány – írta a székesfehérvár.hu.
 
Fejlesztésösztönző workshop indul Székesfehérváron (képünk illusztráció)
Fejlesztésösztönző workshop indul Székesfehérváron (képünk illusztráció)
 
Szükséges ezért előkészíteni a funkcionális város térségek, illetve funkcionális térségek fejlesztéspolitikai gondolkodásba történő bevezetését.
Ehhez azonban alkalmazkodni kell az európai szakpolitikához is.
 
A székesfehérvári workshop alkalmával a résztvevők ennek jelenlegi helyzetével, kihívásaival ismerkedhetnek és a közvetlen brüsszeli forrásokhoz történő hozzáférés útját is megismerhetik – tudatta a székesfehérvár.hu.
 
Javaslatokat tehetnek, melyekkel hozzájárulhatnak a várostérségi szemléletű fejlesztést elfogadásához szakmai és társadalmi szempontból. Emellett új partnerségi projektek kidolgozásában is részt vehetnek – adta hírül a székesfehérvár.hu.
 
Kis kép: Facebook.com
 
B.A.