Folyamatos az oltás Székesfehérváron, idősávot vezetnének be

Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán adta hírül, hogy Székesfehérváron folyamatosan történik a lakosság beoltása. A regisztrált lakosokat ütemesen hívják be, március elején is tudtak átvenni újonnan érkezett Pfizer-BioNTech vakcinákat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. A polgármester azt ajánlja, hogy a városban tartsák be a lakosok az idősek idősávját.  

Székesfehérváron sokakat már a második vakcina adaggal oltottak be, február 27-én a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban kaphatták meg a végleges védelmet az oltást igénylők. Március elején tovább folytatódtak az oltások, elsősorban az idősebb korosztály képviselőinek jár most a Pfizer-BioNTech szerből. A háziorvosok munkáját az önkormányzat is segíti a gördülékeny ügyintézés miatt.  
 
 
Oltóanyag
Oltóanyag
 
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester Facebook-posztjában részletezte, hogy az oltásra jelentkezőkkel történő kapcsolatfelvételben, adminisztrációs folyamatokban számíthatnak az orvosok az önkormányzat segítségére.
 
Ugyan a polgármester csak ajánlást tehet, arra kéri a lakosságot, hogy az időseknek tartsanak meg egy idősávot a városi piacon. A déltől délután egyig terjedő intervallumot csak a 65 év felettieknek szeretné megtartani Cser-Palkovics. A kereskedők esetleges bevételkiesését 10% kedvezménnyel illetné a bérleti díjból. A polgármester arra is figyelmeztet, hogy a maszkviselési szabályok betartását fokozottan ellenőrzik majd, ugyanis a járvány harmadik hulláma esetén kulcsfontosságú az eddigi intézkedések betartása, a fertőtlenítés és a felelős magatartás. Emellett aki teheti, ne menjen emberek közé, legalább a március 15-ig meghosszabbított kijárási korlátozásokig. 
 

 

M. A. 

Fotó: MTI/ Vasvári Tamás