Folytatódik a vasútállomás fejlesztése Székesfehérváron

Több mint 150 új parkolóhellyel bővül a székesfehérvári vasútállomás. A felüljáró jelentősége megnő, emellett közvilágítás a növénytelepítés is lesz.

Folytatódik a székesfehérvári vasútállomás fejlesztése – adta hírül dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán.
 
A vasútállomás gyalogos felüljárója 2021 végén elkészült, s ezzel lehetővé vált a peronok elérése a főépület érintése nélkül.
 
Most, 2023 januárjában indul azonban az állam által koordinált és finanszírozott fejlesztés, amely jelentősen megnöveli a felüljárónak a jelentőségét.
 
A projekt keretében ugyanis a vasút déli, Új Váralja sor felőli oldalán 149+3 állásos P+R parkoló épül. Emellett 100 db B+R kerékpártámaszt is kihelyeznek – írta a városatya közösségi oldalán.
 
Folytatódik a székesfehérvári vasútállomás fejlesztése
Folytatódik a székesfehérvári vasútállomás fejlesztése
 
Épülnek személyliftek a felüljáróhoz, az északi és a déli oldalon egyaránt.
 
A déli oldal parkolóinak megközelíthetősége érdekében a Déli Vasút utcát felújítják. Kiépül a közvilágítás és növénytelepítés is lesz. A beruházás a tervek szerint 2023 végére készülne el – tudatta  dr. Cser-Palkovics András.
 
Mivel a Déli összekötő is elkészül a közeljövőben, különösen nagy jelentőséget kap a projekt: 2024-ben a vasútállomás megközelítéséhez, a P+R parkoláshoz már nem kell mindenképp eljutni a Béke térre - forgalmas csomópontokon keresztül -, ugyanis alternatív útvonalon egyszerűen és gyorsan elérhető lesz a vasútállomás, a déli és a keleti városrészekből egyaránt – írta meg közösségi oldalán a polgármester.
 
Fotó: facebook.com/cserpalkovicsandras
 
B.A.