Hamarosan felújítják a maroshegyi felnőtt háziorvosi rendelőt

A munkálatokat 2019. április 1.-én fogják megkezdeni a Kégl Görgy Városi Egészségügyi Program keretében. Ennek a programnak a segítségével már évek óta sikerül folyamatosan felújítani a rendelőket a városban.

A felújítás sok lakót fog érinteni, de a rendelés nem fog megszűnni, csak áthelyeződik a betegfogadás pár hónapra egy másik épületbe. Tartottak egy szavazást, ahol a többség a Mészöly Géza utcai épületet tartja megfelelőnek az átmeneti rendeléshez. A tervek szerint 5 hónapot fog igénybe venni a felújítás, így addig a háziorvosok a Mészöly Géza utcai rendelőben lesznek elérhetőek ugyanabban a rendelési időben, mint eddig. A védőnőknek és a gyermekorvosoknak nem kell elhagyniuk az épületet, mert a felújítás nem érinti azt a részt.

 

 A háziorvosok rendelési ideje változatlan marad a Mészöly Géza utcai rendelőben.

 

A háziorvosok rendelési ideje változatlan marad a Mészöly Géza utcai rendelőben

 

Az épületet teljesen akadálymentesítik, lesz új tetőszerkezet és az épület villamos és gépészeti rendszerét is korszerűsítik. Megújulnak a várótermek és a rendelők valamint a dolgozók számára biztosított helyiségek. Sor kerül még az épület szigetelésére, a nyílászáró cseréjére és festésre.

 

A rendelő 1978-ban épült, de azóta teljes felújításon nem esett át, úgyhogy ez most egy remek lehetőség a korszerűsítésre.