Háromsávossá válik az M7-es Székesfehérvárig

Mindkét irányban háromsávos lesz az M7-es autópálya a Fejér megyei székhelyig. A bővítés pontos időpontja még nem tisztázott.

Kétszer háromsávosra bővül az M7-es autópálya mindkét irányban Székesfehérvárig. Egyelőre nem tudni pontosan, mikor kezdődne a bővítés, amely természetesen tereléseket is von majd magával. Ha azonban a munka véget ér, kevesebb balesettel számolhatnak az arra közlekedők – írta a feol.hu.
 
A bővítés a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) feladata – a Magyar Közúttól vette át 2022 őszén több mint 1200 kilométernyi gyorsforgalmi út üzemeltetését, illetve fejlesztésést.
 
Minderről Molnár István, a Magyar Közút Zrt. Fejér vármegyei területi igazgatója, a Közlekedéstudományi Egyesület megyei elnöke beszélt is a legutóbb megrendezett közutas napon Székesfehérváron – tudatta a feol.hu.
 
Kétszer háromsávosra bővül az M7-es autópálya mindkét irányban Székesfehérvárig
Kétszer háromsávosra bővül az M7-es autópálya mindkét irányban Székesfehérvárig
 
Elmondta, hogy a kiviteli tervek már készek az M1-es autópálya M0-ás és Bicske közötti szakaszának bővítésére, amely szintén kétszer háromsávosra változna. Ezután, több ütemben kerülne sor az autópálya Bicske és az országhatár közötti szakaszának bővítésére, az MKIF Zrt. jóvoltából.
 
Megvan az építési engedélye a Bicske és Tatabánya közötti szakasznak, ennek bővítése a közeljövőben indul el.
 
Az M7-es autópálya jobb - Balaton felé vezető - oldala az M0-ás és a Balatonvilágosi csomópont között bővük teljes hosszában három sávosra. A bal oldalon Balatonvilágos és Székesfehérvár között változik három sávosra az autópálya – ettől a ponttól Budapest felé pedig lényegében már kész a három sáv - írta meg a feol.hu.
 
Fotó: feol.hu
 
B.A.