Időalapú elektronikus jegyeket és bérleteket vezetnek be Székesfehérváron

Székesfehérváron 2022. augusztus 1-től a helyi tömegközlekedésben időalapú elektronikus jegyekkel és bérletekkel közlekedhetnek.

Az időalapú jegyek 90 percig, 24 óráig és 72 órán keresztól lesznek érvényesek a megvásárlást követően, emellett pedig kaphatók lesznek 15,30 és 90 napos bérletek is, amelyeket online, okostelefonon lehet megvásárolni.
 
Okostelefonnal vásárolhatók meg a jegyek és bérletek
 
Az azonos érvényességi időtartamú mobil bérletek a mai papírbérletek árával egyeznek majd meg. A papíralapú jegek és bérletek ára 20 százalékkal fog emelkedni.
 
Mobiltelefonnal már 2020 tavasza óta van lehetőség minden országos és székesfehérvári helyi és buszjáratra jegyet és bérletet venni. 2022-ben darabszámra vetítve az eladott jegyek 10%-át, a teljesárú bérletek 6%-át, a kedvezményes bérletek 11%-át mobiltelefonon vásárolták.
 
Az első vásárlás előtt regisztrálni szükséges, amihez meg kell adni egy e-mail címet. Ha számlát kérnek a vásárolt jegyről, bérletről, ide fogja elküldeni a rendszer. A vásárlás során ki kell választani a várost, majd a jegy vagy bérlet típusát. Bérlet esetén meg kell adni az érvényesség kezdőnapját, és a személyazonosságot igazoló vagy kedvezményre jogosító igazolvány számát. A vásárlásról kérhető számla kiállítása. A legtöbb alkalmazásban eltárolható a fizetésre szolgáló bankkártya száma, így nem szükséges minden alkalommal újra beírni.
 
Az online jegyek és bérletek vásárlásához internet kapcsolattal rendelkező okostelefon, e-mail cím, bankkártya és egy alkalmazás letöltése szükséges. Összesen kilenc alkalmazásból van lehetőség a vásárlásra, többek között az OTP Simple, a K&H mobilbank, a Telekom és a Yettel alkalmazásokból.
 
A diákok csak 30 napos, a 65 év alatti nyugdíjasok pedig 30 és 90 napos bérleteket válthatnak.
 
Forrás: Székesfehérvár
A képek illusztrációk