Ingyenes energetikai tanácsadásban lehet részük a székesfehérváriaknak is az MMK-nál

A kormány megváltoztatta az energiahatékonyságról szóló törvényt, amivel beépítették a Magyar Mérnöki Kamara szolgáltatásai közé az ingyenes energetikai tanácsadást. A szolgáltatást magánszemélyek és vállalkozások vehetik igénybe.

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényt (Ehat.) módosította az országgyűlés, mellyel beépítették az ingyenes energetikai tanácsadást a Magyar Mérnöki Kar szervezetébe.
 
Ingyenes energetikai tanácsadással segítik a lakosságot és az ügyfeleket a Magyar Mérnöki Kamaránál
 
Az ingyenes tanácsadás azoknak az állampolgároknak jelenthet elsősorban segítséget, akik állami támogatással szeretnék felújítani otthonukat vagy kisvállalkozóknak, akik technológiai folyamataik energiahatékonyságát fejlesztenék.
 
A módosítással a céljuk, hogy a nagyvállalatok, az önkormányzati és állami szervek energiahatékonyabb működése mellett az állampolgárok és lakosok megfelelő segítséget kapjanak energiahatékonysági beruházásaik megvalósításához.
 
A szolgáltatás az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával jött létre, melynek értelmében az MMK segítséget nyújt a jogszabályok közötti eligazodásban, a pályázati lehetőségek megismerésében, a pénzügyi lehetőségekben és a legkedvezőbb energiahatékonysági megoldások megtalálásában.
 
A tanácsadás igénybevételének a feltétele, hogy az igénybe vevők vállalják, hogy a kamara a tanácsadást követően az energetikai megtakarítás mértékét nyomon követheti.
 
A szolgáltatás igénybevételéhez online felületen, személyesen, elektronikus vagy postai úton kell benyújtani egy adatfelvételi lapot. A dokumentum megérkezését követően az MMK szakembere időpontot egyeztet az ügyféllel és tájékoztatja a további lépésekről.
 
BG
Forrás: Szekszárd, Székesfehérvár, Magyar Mérnöki Kamara
A képek illusztrációk