Két milliárd forintot fordítottak fiatalok foglalkoztatására Székesfehérváron

Uniós támogatásból a Győri Szakképzési Centrum irányította konzorcium 2 milliárd forintot fordítottak a fiatalok foglalkoztatásának növelésére.

A konzorciumot a Győr-Moson-Sopron Megyei, a Heves Megyei, a Kisvárdai, a Baranya Megyei, a Szegedi és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum alkotta, melynek célja volt, hogy széles körben ismertté tegye a gyakornoki programokat a fiatalok és a gazdasági szervezetek körében.
 
Két milliárdot fordítottak a projektre
 
A célokhoz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program két milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az az Ifjúsági Garancia Rendszer (IGR) részeként valósult meg.
 
A fejlesztés eredményeként a szakképzési centrumok az ország jelentős részét lefedő információs és tanácsadói hálózatrendszert alakítottak ki, és 70 302 fiatalt, valamint 11 673 kis- és középvállalkozást tájékoztattak az IGR és a gyakornoki programok nyújtotta lehetőségekről.
 
A projekt a Gyakornoki program és az Új gyakornoki program keretein belül 2022 szeptemberéig 7274 új munkahely megteremtéséhez járult hozzá.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk