Kompromisszumkész a Dunaferr: meghosszabbítanák a kollektív szerződést

Április végéig szeretné meghosszabbítani a Dunaferr a korábban általa felmondott kollektív szerződést, kedvezve ezzel a munkavállalóknak. A folyamathoz már csak a szakszervezetek pozitív fogadtatására van szükség.  

A Dunaferr a korábbi szerződési feltételeket szeretné biztosítani munkavállalóinak áprilisig, amikor is majd új kollektív szerződést köthetnek a szakszervezetekkel. Így tavaszig járna a dolgozók kedvező juttatási csomagja, onnantól pedig a megegyezésen múlik minden.  

 

Vasmű - illusztráció

Vasmű - illusztráció

 

Az eredetileg februárig élő kollektív szerződés meghosszabbításáról az után döntött a dunaújvárosi cég, hogy a munkavállalók és a szakszervezetek elégedetlenek voltak a korábbi szerződésbontással. A Dunaferr áprilisi hosszabbításához az kell, hogy a szakszervezetek január 20-ig írják alá a szerződés módosítást. Ha így tesznek, a munkavállalók továbbra is jogosultak eddigi juttatásaikra.  

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetsége és a Dunaferr Ifjúsági Szervezete tavaly ősz óta tüntet a Dunaferrel szemben. A béreik korrekt kifizetését és új kollektív szerződést akarnak. December 15-én tárgyalni kezdtek a munkáltatóval az igényeikről, ebből született a Dunaferr részéről a hosszabbítás ötlete. 

A Dunaferrnek szeptember 30-a óta nincs igazgatósága és felügyelőbizottsága. November végén a cégszerű működés törvényes visszaállítására szólította fel az acélgyártó vállalat vezetését a területileg illetékes cégbíróság - írja az mti. 

 

M. A. 

Forrás: mti