Megérkeztek Székesfehérvárra az új elektromos rollerek

Megérkeztek Székesfehérvárra az első elektromos rollerek, melyeket 50 gyűjtőpontról már birtokba is lehet venni. 

Székesfehérváron a rollereket több mint 50 gyűjtőponton lehet felvenni, valamint leparkolni. Használatukhoz le kell tölteni egy telefonos applikációt a Google Play alkalmazásból vagy az AppStore-ból.
 
Szabályozzák az elektromos rollerek használatát
 
A városvezetés és az üzemeltető LIME vállalattal egyetértésben szabták meg a rollerek használatához a legszigorúbb feltételeket Magyarországon. Megkeresték a Belügyminisztériumot, hogy a város által nem szabályozható KRESZ-t módosítsák, mert fontos az új technológiák használatának mielőbbi szabályozása.
 
Székesfehérvár belvárosának sétáló szakaszain tilos használni a rollereket, a város többi területén pedig szabályozzák a sebességet.
 
Az elektromos rollereket a Sóstó területén és a temetőkben tilos lesz használni, valamint tilos lesz parkoltatni a közparkokban is. A szabályok betartását GPS rendszerrel ellenőrzik.
 
A rollerek használatát illetően Varga Denise, a Lime magyarországi operációs vezetője és Irmai Krisztián területi képviselője osztott meg fontos részleteket. A felhasználóknak le kell tölteni egy applikációt, melyen a kékkel jelölt zónában használhatják az eszközt. Az applikációról látják, hol találnak magukhoz legközelebb szabad rollert, amit le is foglalhatnak, míg odaérnek. A belvárosban 8km/h lesz a maximum sebesség. Székesfehérvár történelmi belvárosának gyalogos zónájában, a Sóstó, a köztemetők és parkok belső részeibe tilos behajtani a rollerekkel. Az eszközöket naponta kétszer begyűjtik és feltöltik.
 
A menetdíj percenként 50 Ft-ba kerül, a feloldási díj 250 Ft-ba kerül. Lehetőség van 1995 Ft-ért havi bérletet is venni, amivel nem kell fizetni a rollerek feloldásáért 1 hónapig, csak a percek díját. Az első 15 percet ajándékba kapják a felhasználók, melyet a HELLOSZIALIME kóddal tudnak igénybe venni.
 
Az eszköz használatához nem kell jogosítvány, de a bukósisak viselését ajánlják. A kiskorúak szülői felelősséggel használhatják az elektromos rollereket.
 
BG
Forrás: Dr.Cser-Palkovics László Facebook oldala, Székesfehérvár.hu
Képek Dr.Cser-Palkovics László Facebook oldala