Megjelentek a maroshegyi bölcsőde látványtervei

Miközben a katonák fertőtlenítik az oktatási intézményeket, újak is épülnek Székesfehérváron. A maroshegyi bölcsőde látványtervei napvilágot láttak, teljesen modern, fenntartható épület várja majd a kicsiket. A tervek szerint 2022 végén adják át a bölcsit a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági kívánalmaknak megfelelően.

Az engedélyeztetési tervekkel április elejére elkészültek, a kiviteli tervek kidolgozásán van jelenleg a hangsúly. Ha minden rendben halad, a székesfehérvári maroshegyi bölcsődét 2022-ben adják át. Az Úrhidai útra tervezik a négy csoportszobás, ötvenhat gyermek befogadására alkalmas bölcsit.  

Egymilliárd forintból építik fel az intézményt vissza nem térítendő EU-s támogatásból. Különleges építészeti megoldásokkal is készül a Városfejlesztési Kft. tervezői csapata, három nagyméretű, napsárga gömböt állítanak fel, amelyek különböző funkcióval bírnak majd. Az első a bejáratnál kap helyet, a szülők fogadóterméül szolgál majd. A másodikban mozgásterápia zajlik, a harmadik pedig sószoba lesz.  
 
 
A bölcsőde látványterve
A bölcsőde látványterve
 

Ezen kívül a napelemekkel ellátott főépületben egy hatvan fő ellátására alkalmas főzőkonyha is lesz. Nemcsak a hagyományos ízek kedvelői találják majd meg kedvenc ételeiket, laktóz-, tojás- és gluténérzékeny gyerekeknek is főznek majd, ezekhez az önkormányzat megfelelő eszközöket vásárol.  

Eközben országosan készülnek fel az iskolák és oktatási, nevelési intézmények a nyitásra. A Magyar Honvédség székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj vezetésével végezték el a fertőtlenítő feladatokat. Az elmúlt hetek folyamán száz intézményt dezinfikáltak ózongenerátorral és fertőtlenítőszerekkel, összesen 11 alakulat vett részt a munkálatokban. Megfelelő járványügyi óvintézkedések mellett így biztonsággal birtokba vehetők majd az iskolák, óvodák. 

 

M. A. 

Forrás és fotó: Cser-Palkovics András/ Facebook