Megújult a székesfehérvári városháza

Teljes tatarozást végeztek a városházán Székesfehérvárott. A számos munkálat mellett új színt is kapott az épület.

Befejeződött a székesfehérvári városháza felújítása a középületek energetikai korszerűsítése keretében.
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy a munkálatok során helyreállították a városháza vakolatát – s mivel nem lehetett megállapítani a falvizsgálatok alapján, eredetileg milyen színű volt, a visszafogott fehér-szürke kombinációt választották a szakemberek.
 
A történelmi gerendák jó állapotban voltak, ezeket meghagyták és új tetőt kapott a városháza.
 
Az elektromos hálózatot szintén kicserélték, ugyanis elavult volt – 2017-ben ez egy kisebb robbanást is okozott – hívta fel a figyelmet a városatya.
 
Befejeződött a székesfehérvári városháza felújítása
Befejeződött a székesfehérvári városháza felújítása
 
Az energetikai korszerűsítés is lezajlott: nyílászárókat cseréltek az épületen, napelemeket helyeztek el – de azok nem csorbítják a városképet. Abban bíznak, hogy a városháza így sokkal takarékosabban fenntarthatóvá válik.
 
A szakemberek megoldottak több, régóta esedékes belső felújítást – írta dr. Cser-Palkovics András. Korábban beázott a pinceszint, amit helyrehoztak.
 
A középületek energetikai korszerűsítése azonban ezzel nem ért véget. A közeljövőben több mint egy tucat épület, köztük iskola, óvoda újul meg és kap napelemeket, emellett haladnak a Tóparti-, a Kodolányi és a Vasvári Pál iskolák modernizálásával is – tudatta közösségi oldalán a polgármester.
 
Fotó: Facebook.com/cserpalkovicsandras
 
B.A.