Mesterséges intelligencia konferenciát tartottak Székesfehérváron

Az Alba Innovár Digitális Élményközpont a mesterséges intelligenciával kapcsolatos konferenciát tartott Székesfehérváron a Városházán.

Az Alba Innovár Digitális Élményközpont előadást tartott "A mesterséges intelligencia az oktatásban és az iparban" címmel Székesfehérváron a Városháza dísztermében a 7-8. osztályos diákok számára.
 
A járványhelyzet bebizonyította, hogy a digitalizációnak fontosságát az oktatásban, így már nem sokra vagyunk a mesterséges intelligenciától. Az Alba Innovár Digitális Élményközpont célja, hogy előadásaik keretében megismertessék a mesterséges intelligenciát a gyerekekkel.
 
A mesterséges intelligenciának egyre fontosabb szerepe van
 
Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a technológia megjelenéséről és a vele járó első félelemérzetről beszélt, amit át kell alakítani pozitív energiává, hogy megfelelően tudják alkalmazni.
 
Laufer Tamás, az Alba Innovár Digitális Élményközpont elnöke beszédében felhívta rá a figyelmet, hogy a technológiának nem szabad eluralkodnia az egyénen, hanem az egyénnek kell uralnia a digitális világon.
 
Kovács Róbert, a Howmet-Köfém Kft. Keréktermék gyár területi vezetője Arcfelismerés? Chatbot? Mély tanulás? A neurális hálózatok aranykora címmel tartott előadásában elmondta, hogy a mesterséges intelligencia alapjai már 60-70 évvel ezelőtt feltalálásra került, de korábban kevesebb adat állt rendelkezésre. Ma már megváltozott a helyzet, hiszen egyre nagyobb adatmennyiség érhető el bárki számára.
 
Gugolya László, az Alba Innovár humanoidrobot-programozója és Báldy Katalin szakoktató a mesterséges intelligencia oktatásba való bevezetését ismertették, valamint bemutatták Peppert, a robotot, aki aki képes arc-, tárgy- és érzelemfelismerésre is.
 
Fajkusz Ferenc, az IBM-Kyndryl globális fejlesztési vezetője a mesterséges intelligencia élményalapú oktatása témáját járta körül.
 
A konferencia végén kerekasztal beszélgetéseket tartottak.
 
BG
Forrás: Székesfehérvár, Alba Innovár, Feol
A képek illusztrációk