Népszerű a székesfehérvári fúziós képzés

Az autószerelő és az autóelektronikai műszerész szakmák egyesítésével hozták létre a Váci Mihály Technikumban az iskola legújabb képzését. Az intézmény felismerte, hogy az elektronika és a mechanika ma már nem szétválasztható, ezért összevonták a két oktatási területet, amely mechatronikai technikus képzés néven várja a hallgatókat. Az összevonás óta nagy sikereket könyvel el az iskola.

Az egyik a másik nélkül a mai kihívások mellett szinte nem létezhet, ezért a releváns tudás megszerzése miatt elengedhetetlen a fúzió. A jövő autójavítói ugyanis mindkét területhez értenek. Mindemellett a továbbképzésekre is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen az autóipar is folyamatosan változik.  

 

Összevonták a képzéseket

Összevonták a képzéseket

 

Bognár Sándor, a Váci Mihály Technikum oktatója szerint nagy hangsúlyt kell fektetni a gyakorlati oktatásra, főleg autójavítók esetében. A technikumban ezt szem előtt tartják, a központi tanterv szerinti oktatás mellett gyakorlatorientált képzéseik is vannak. Az oktató szeretné, ha a mechatronikai képzés gyakorlati elemeinek egy részét visszavennék az iskolán belüli oktatásba. 
 
M. A.  
Forrás: mno