Nyáron nyit a Vörösmarty Színház

Az átoltottsági arányok növekedése miatt országszerte nyithatnak a színházak azok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A teátrumok változó lelkesedéssel fogadták a hirtelen változást. Természetesen mindannyiuk találkozna a közönséggel, de vannak, akik a tavaszi idényt lezártnak tekintik, és az őszire koncentrálnak már. Nem így a székesfehérvári Vörösmarty Színház, amely nyáron is kitárja kapuit a nagyérdemű előtt. 

Nyári színházként, nyáresti produkciókkal indul újra a székesfehérvári Vörösmarty Színház. Jelenleg ugyan felújítások zajlanak a nagyszínházban, júniusban viszont már tárt kapukkal várják a kultúrára szomjazókat. A nyári színház szokásos helyszínein túl a teátrum a kőszínház két játszóhelyén is tart előadásokat.  

Szikora János igazgató elmondta, június folyamán három alkalommal a mentőszolgálat és a székesfehérvári kórház dolgozóinak lesznek zártkörű előadások. A továbbiakat csak védettségi igazolvánnyal nézhetik majd meg az érdeklődők.  
 
 
Színház
Színház
 

A nyári színház július 16-án indul, a nagyszínpadon a Boeing Boeing című komédiát játsszák, míg ugyanekkor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szárazréti színpadán a Bor, mámor, szerelem című előadást láthatja a közönség, említi Szikora. Július 27-én és 28-án a Kozák András Stúdió a Szerelem, Ó! című darabja tekinthető meg, augusztus 4-5-én pedig Závodszky Noémi monodrámája Dolgok, amikért érdemes élni címmel látható majd. 

Július 27-30-ig sem marad a közönség darab nélkül, a Gorsium Régészeti Park közelmúltban felújított színpadán a Pál utcai fiúk című előadás lesz látható. Augusztus 6-án és 7-én pedig a felújított Bartók Béla téren a GabiKvArt zenekar lép fel Andrássy Máté komikus közreműködésével.  Bővebb részletek a programokat és a színházat illetően ide kattintva érhetők el. 

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András az eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy a színházban átfogó, 160 millió forintos felújítási program indult el.  

 

M. A. 

Forrás: mti