Nyitva maradhat az uszoda Székesfehérváron is

Miután a város további 127 millió forintos kormányzati támogatást kapott, a teljes fűtési szezonban nyitva maradhat a székesfehérvári Csitáry uszoda.

Nehéz helyzetbe kerültek a megemelkedett energiaárak miatt az önkormányzatok. Éppen ezért nagy segítség, hogy támogatással a kormányzat több városban is hozzájárul az uszodaüzemeltetéshez.
 
Székesfehérvár további 127 millió forintot kapott arra, hogy biztosan nyitvatarthasson a Csitáry uszoda a teljes fűtési szezonban – írta meg Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán.
 
Nyitva maradhat az uszoda Székesfehérváron is
Nyitva maradhat az uszoda Székesfehérváron is
 
A sportszakmai és stratégiai szempontok alapján több uszoda nyitvatartásának költségeit is jelentős részben átvállalta országszerte a kormány, köztük a fehérváriét.
 
A támogatás második, 2023 első negyedévére szóló része érkezik meg január közepén, miután hatékony és konstruktív tárgyalásokat folytattak Schimdt Ádám sportért felelős államtitkárral – számolt be közösségi oldalán a városatya.
 
A 127 millió forint fedezi az uszoda rezsiköltségének jelentős részét, a maradékot pedig fizeti az önkormányzat.
 
Összességében már félmilliárd forintnyi támogatást kapott Székesfehérvár a megemelkedett költségek fizetésére – tette hozzá Cser-Palkovics András.
 
Fotó: csitaryuszoda.hu
 
B.A.