Okos Könyvtár nyílik Székesfehérváron

A modern technológia és az olvasás kapcsolódik össze a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár új részlegében, az Okos Könyvtárban.

Új részleget nyitott a Vörösmarty Mihály Könyvtár Székesfehérváron: az Okos Könyvtár az Alba Innovár Digitális Élményközponttal együttműködve valósult meg – tudatta a feol.hu.
 
Az Okos Könyvtárban olyan foglalkozásokat tartanak majd, amelyek esetében az olvasás és a modern technológia összekapcsolódik. Az élményalapú ismeretterjesztéssel minden korosztályt meg lehet szólítani, általános iskolásoktól a nyugdíjasokig.
 
Mint azt Horváth Adrienn, a Vörösmarty Mihány Könyvtár igazgatóhelyettese elmondta, 2022 novemberében kezdődött el az együttműködés az Alba Innovárral, négy kollégájával együtt részt vehettek egy képzésen, mentorprogramon, melynek során az Okos Könyvtár megvalósulhatott – írta meg a feol.hu.
 
Okos Könyvtár nyílik Székesfehérváron - Fotó: feol.hu - Nagy Norbert
Okos Könyvtár nyílik Székesfehérváron - Fotó: feol.hu - Nagy Norbert
 
Az Okos Könyvtár foglalkozásai a kollégák egyéniségére, tudására épülnek, melyet kiegészítettek az Alba Innovár által biztosított eszközök.
 
A bemutatott digitális eszközökre támaszkodva a látogatókat egy plusz könyvtári kompetenciával is gazdagítani szeretnék. Így például segítenek hiteles információk, adatbázisok meglelésében és kiszűrésében – mondta az igazgatóhelyettes.
 
A teremben, amely az Oskola utca 7. alatt található meg, okostáblával, 3D nyomtatóval, lézervágóval, tabletekkel és laptopokkal segítik a foglalkozásokat. Az Okos Könyvtár szakköröket és egyedi foglalkozásokat is kínál, melyekre a könyvtár weboldalán e-mailben és telefonon is lehet jelentkezni – tudatta a feol.hu.
 
Fotó: feol.hu - Nagy Norbert
 
B.A.