Önkormányzati óvodákat fejlesztett Székesfehérvár

Saját forrásból újult meg több önkormányzati óvoda Fejér megye székhelyén, 200 millió forint értékben.

Számos önkormányzati óvodát újított fel Székesfehérvár idén, összesen 200 millió forintos saját forrásból – ennyit tudtak elkülöníteni a célra – írta meg dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán.
 
Nincs azonban még vége a fejlesztéseknek, mert kisebb munkákat 2023-ban is lehet majd végezni ugyanígy önkormányzati pénzből – tette hozzá a polgármester.
 
A modernizált intézmények között van a Gyöngyvirág Óvoda, az Árpád úti-, a Ligetsori-, a Tolnai utcai és az Ybl lakótelepi óvoda is.
 
Önkormányzati óvodákat fejlesztett Székesfehérvár (képünk illusztráció)
Önkormányzati óvodákat fejlesztett Székesfehérvár (képünk illusztráció)
 
Az Árpád útinál a homlokzati és lábazati hőszigetelésre, felújítsra költöttek csaknem 25 millió forintot, míg a Gyöngyirág Óvodában több mint 110 millióból elektromos hálózatot újítottak fel, a szárnyas bejárati ajtókat lecserélték, padlócserére került sor 8 helyiségben, ezenkívül 180 négyzetméteren kazettás mennyezet készült – tudatta dr. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán.
 
A Ligetsori óvodában 12 millióból kisebb-nagyobb felújításora került sor, a padlót, az ajtókat rendezni kellett, az óvoda kerítéseit is helyreállították 2 millió forintból.
 
A Tolnai utcai óvodában szintén elektromos hálózatot kellett újítani, de telepítettek biztonsági kamera- és beléptetőrendszert, illetve felújították az álmennyezetet – a munkálatokra 40 millió forintot költöttek.
 
Tízmillió forintból udvarrendezést végeztek az Ybl lakótelepi óvodában, elbontották vagy felújították a régi udvari játékokat, s számos új játszószeközt szerezte be. A balesetveszélyes, régi terméskő burkolatot megszüntették – írta meg a polgármester közösségi oldalán.
 
B.A.