Pozitív évet zár a Videoton Holding

A Videoton Holding Zrt. összegezte elmúlt évét, a számok alapján pedig látható, hogy a járvány ellenére is jó évet zártak, valószínűleg a 2019-es szint felett teljesítenek.

A magyar tulajdonú székesfehérvári vállalat ugyan megérezte a járvány tavaszi destruktív hatását, azóta viszont ismét pozitív irányba váltott, és az előzetes jelentések szerint pozitív évet fog zárni. Mi több, a cég még fejlődött is.  

 

A székesfehérvári telephely

A székesfehérvári telephely

 

Hasznot tudott húzni a forint leértékelődéséből, mivel leginkább exportra termel. Ez egyfajta kompenzációt is jelentett a tavaszi visszaesést tekintve, így sikerült előnyösen kijönni a helyzetből. Új üzleteket is kötöttek idén, nyitottak többek közt a wifi kommunikáció felé, és elektromos autók fejlesztésében is részt vesznek.  

A harmadik legnagyobb európai székhelyű szerződéses gyártó, a Videoton cégcsoport kilenc magyarországi telephellyel rendelkezik, Székesfehérvár a székhelye. Külföld felé is nyitottak, Bulgáriában és Szerbiában is jelen vannak. Az 1400 munkavállalót foglalkoztató Videoton Autóelektronika Kft. a cégcsoport legnagyobb egysége, 57 milliárd forint bevételt várnak cégen belül. A cég 2019-es nyeresége meghaladta az 1 milliárd forintot. A cégcsoport egésze összesen körülbelül hatezer embert foglalkoztat Magyarországon. 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Fotó: Videoton