Rászorulóknak osztott gyümölcsöt az önkormányzat

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, valamint a Szent Kristóf Ház is kapott a Fejér Megyei Önkormányzat 200 kilogramm gyümölcsadományából. Az önkormányzat az árva gyerekeknek és fogyatékossággal élő felnőtteknek kívánta szebbé és egészségesebbé tenni az ünnepi időszakot.

A Fejér Megyei Önkormányzat évek óta oszt ki gyümölcsöt a rászorulók közt, ezt a hagyományát idén sem törte meg. Idén több mint 200 kg almából, banánból és narancsból álló gyümölcsadománnyal érkeztek az otthonokba.  

 

Az adományozás

Az adományozás

 

Először a közel háromszáz gyermek lakót számláló Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz mentek ki Székesfehérváron, majd a Szent Kristóf Házhoz érkeztek. Itt a fogyatékossággal élő felnőttkorú lakók saját készítésű ajándékokkal viszonozták a kedvességet.  

A saját készítésű dolgaikkal fejezik ki viszonzásukat az ilyen megkereséseknek. Ez a nap egy külön öröm a számunkra, hogy megajándékozzák őket gyümölcsökkel, melyek egy részét itt, a másik részét a családjuk körében otthonaikban fogyasztják majd el – mondta Magyar László intézményvezető. 

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: Fejér Megyei Önkormányzat