Reptéri parkolás, ahogy a profik csinálják

A legjobb hely, a legjobb ár, a legoptimálisabb időkihasználás. Érdemes ellesni a tapasztalt utazók apróbb trükkjeit, hiszen az igazán pro tippek segítségével mi is csúcsra járathatjuk a rendszert!

Önmagában már az hatalmas előny, hogy a ferihegyi repülőtér parkolóiban mindenki talál pénztárcájának és elképzeléseinek megfelelő helyet, hiszen nem kevés stressztől kíméli meg az utazókat, ha tömegközlekedés vagy mindenféle reptéri transzfer helyett saját autójukkal érkezhetnek és távozhatnak. Ráadásul az extra szolgáltatások, illetve a rendszámfelimeréssel megerősített biztonsági kamerarendszer is mind a reptéri parkolás mellett szólnak.

 

Hogyan lehet azonban a maximumot kihozni az amúgy is kedvező körülményekből?

 

  1. Ki- és beszállás gyorsan, kényelmesen, ingyen

Talán a legköltséghatékonyabb és legkényelmesebb megoldás, ha rokonaink vagy barátaink kivisznek a reptérre.

 

Repülés előtt kényelmesen és okosan

 

A közvetlenül a terminál bejárata mellett elhelyezkedő Prémium Parkolót kifejezetten erre a forgatókönyvre tervezték: az épület elé begördülve gyakorlatilag már csak néhány lépést kell tennünk a check-in pultokig, a sofőr pedig, ha 5 percen belül elhagyja a zónát, egyetlen forintot sem fizet.

  1. A legjobb helyek és árak elcsípése

A parkolás a repülőtéri terminálnál gyakorlatilag mindig lehetséges – a különböző zónák együttesen több ezer autót képesek befogadni, így biztos, hogy a terminálhoz legközelebb eső parkolóban is lesz pár szabad hely. Ha biztosra akarunk menni, érdemes a reptér honlapján található foglalási rendszerrel előre bebiztosítanunk magunkat. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az online felületen gyakran hirdetnek akciókat, kedvezményeket, melyeket igénybe véve még jobb feltételekkel oldhatjuk meg a parkolást.

  1. Céges számla várakozás nélkül

Ha sietős a dolgunk vagy egyszerűen csak nincs kedvünk helyben számlát kérni a parkolásról, semmi gond: ezt akár utólag megtehetjük, ráadásul időt is spórolhatunk, ugyanis a helyszínen áfás számla egyedül az ügyfélszolgálaton fizetéskor igényelhetői. Az eredeti nyugta ellenében azonban utólag, postai úton is rendezhetjük a kérdést, így nem kell az ügyfélszolgálatot keresgélnünk, nagyobb forgalom esetén sorban állással értékes időt veszítenünk.

 

A Liszt Ferenc repülőtér megközelítése autóval igazán egyszerű, a terminál körüli parkolás és parkolóhely keresés pedig szó szerint gyerekjáték. Ha a fenti apró trükköket is megfogadjuk, garantáltan stresszmentes, gördülékeny utazásra számíthatunk.