Székesfehérvár innovatív játszóparkkal gyarapodott

Új, innovatív játszóparkkal gyarapodott Székesfehérvár, ahol minden korosztály kikapcsolódhat.

A játszóparkot összefogással hozták létre a Könnyűfémmű alapításának 80. évfordulójának alkalmából. A nagy múltú cég bázisán létrejött társaságok világszerte minőségi alumínium termékek széles kínálatával látták és látják el az autó-, a csomagoló-, a háztartási, a teherszállítási és az építőipart. Az egykori „Köfém” ipari örökségét képviselő vállalatok – a Howmet-Köfém Kft., az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft., a Hydro Extrusion Hungary Kft., az Alcoa Shared Services Hungary Kft. – a 80. évfordulót több hónapos programsorozattal ünnepelték 2021-2022-ben, és összesen 113.000 USD (38 millió Ft) összegű támogatást ajánlottak fel székesfehérvári felhasználásra, fejlesztésekre, melyből létrehozták az új játszóparkot a település palotavárosi részén.
 
Okoseszközöket is kihelyeztek
 
Székesfehérváron a palotavárosi Petőfi parkban át is adták az új, innovatív játszóparkot, ahol vár, hinta, mászóka, okospad és digitális eszközök garantálják, hogy mindenki megtalálja a saját korosztályának megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket.
 
A tervezési munkálatok során célként tűzték ki, hogy a Petőfi park olyan 21. századi igényeknek és követelményeknek megfelelő közösségi szerepet ellátó funkciókkal bővüljön, ahol a fehérváriak ki tudnak kapcsolódni. A terület rendezése közben, a játékeszközök kihelyezése és a parkosítás mellett ivókutat is elhelyeztek.
 
Fontosnak tartották, hogy digitális és okos eszközöket is kihelyezzenek, ezért a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány a támogatásból az általa tervezett oktatási program részeként kültéri digitális eszközt, vagyis egy okospadot és további játékelemeket is beszerzett a játszóparkba.
 
BG
Forrás: Fehérvárihírek
A képek illusztrációk