Székesfehérváron Közlekedik a Család vetélkedő zajlott

Egy országos program keretében, 2021-ben is Székesfehérváron rendezte meg a „Közlekedik a család” vetélkedőt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága.

Tizedik alkalommal rendezték meg idén a "Közlekedik a család" elnevezésű országos vetélkedő megyei fordulóját 2021. június 12-én. A vetélkedő fő célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a körültekintő és példamutató közlekedési magatartás fontosságára, valamint közösségnevelő hatására. A székesfehérvári versenyen közlekedéssel összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokban mérték össze tudásukat a résztvevők.
 
Gyermekrajzpályázat eredményeket is hirdettek
 
A versenyen olyan családok indulhattak, ahol legalább egyik szülőnek van "B" kategóriás jogosítványa és legalább egy gyermekük életkora 6-17 év között van.
 
A legjobban teljesítő 3 családot elektronikus úton fogják értesíteni, hogy az országos döntőn Fejér megyét képviselhetik 2021. augusztus 27-29-én, melyet Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye területén rendeznek meg.
 
Az eseményen kihirdették az „Így közlekedtek ti!” elnevezésű, az ORFK-Országos balesetmegelőzési Bizottság és a FMRFK- Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság megyei gyermekrajz pályázatán induló 19 gyermeket, akik óvodás, alsó tagozat, felső tagozat kategóriákban indultak.
 
BG
Forrás: Police