Székesfehérváron megnyílik a déli összekötő

Május 8-án megnyitják Fejér vármegye székhelyén a déli összekötőt – az esemény azonban kissé rendhagyó lesz, mert először nem az autósok veszik birtokba.

Megnyílik május 8-án a forgalom számára Székesfehérváron a déli összekötő út. Előtte azonban egy napig nem az autósoké lesz: május 7-én, vasárnap a sportolók és az alternatív közlekedési eszközökkel érkezők vehetik azt birtokba – tudatta közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

Aznap délelőtt 9 és 12 óra között többféle sportprogram lesz az úton – ezzel nyitnák meg rendhagyó módon az összekötőt, szalagátvágások helyett.

Ezen a napon az autósok még nem használhatják az utat, melyre lehet kerékpárral, rollerrel, de akár légdeszkával vagy futócipőben is érkezni – írta a polgármester.

Megnyílik május 8-án a forgalom számára Székesfehérváron a déli összekötő út

Megnyílik május 8-án a forgalom számára Székesfehérváron a déli összekötő út

Az eseményen a jelenlevők segítségére lesz a város rendőrkapitánysága, valamint a Honvéd Szondi SE Triatlon Szakosztálya.

Az autósok és biciklisek ezt követően május 8-tól birtokba vehetik a déli összekötőt.

Mint azt Cser-Palkovics András közösségi oldalán megjegyezte, bízik benne, hogy az új út eléri mindkét célját. Egyrészt a belvárosi gyűjtőutak átmenőforgalma mérséklődik, másrészt lépést tesznek afelé, hogy kialakulhasson egy teljesen új városrész Székesfehérváron.

Fotó: Facebook.com/cserpalkovicsandras

B.A.