Székesfehérvárra is építenek sítanpályát

A sport népszerűsítése céljából négy sítanpályát építenek az ország különböző pontjaira összesen 68 millió forint pályázati támogatással. Székesfehérváron is épül egy, a tervek szerint ősszel már birtokba vehető lesz a létesítmény.  

Összesen négy sítanpálya létesül az országban az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda jóvoltából. 68 millió forint vissza nem térítendő támogatást adtak az Aktív Magyarország Program keretében Székesfehérvárnak, Keszthelynek, Miskolcnak és Agárdnak.  

 

Nem lesz szükség hóra

Nem lesz szükség hóra 

 


A tervek szerint a sítanpályák novemberig felépülnek, műanyag borítást kapnak, amelyen könnyedén gyakorolhatnak majd a téli sport szerelmesei. Akár síelésre, akár snowboardozásra is alkalmasak lesznek a pályák. Kitétel volt a pályázat során, hogy a területek szélessége elérje a tíz métert, hosszuk pedig legalább 45 méteres legyen. Felvonókat telepítenek majd, pályavilágítás gondoskodik a megfelelő fényviszonyokról. A teljes beruházás 230 millió forintot kóstál.  


Az építkezések céljaként azt jelölte meg a szervezet, hogy magas minőségű, megfelelő szakmai hátterű személyzettel ellátott, profi sítanpályákat hozzanak létre, amelyeken hó hiányában is lehet gyakorolni az év bármely évszakában.  

 


M.A. 
Forrás: index