Téged is vár az edzőtermi regatta!

Nincs jobb tréning egy kiadós evezésnél! Nem gond, ha nem tóparton élsz, az sem baj, ha nem tudsz úszni: az evezőpad kiválóan helyettesíti a csónakot és a lapátokat. Alakod csodásabb lesz, mint valaha! 

 

Az evezés alapvetően nyári sport, hiszen a régi időkben, az edzőtermek kora előtt csak a vízpartokon hódolhattak ennek a szenvedélynek. Szerencsére ma már egészen más a helyzet: Budapesten több helyen, például a Liget Wellness-ben is kipróbálhatod ezt a mozgásformát. Szeress bele most, váljon heti rutinod részévé, hogy télen se tudj meg lenni nélküle! Mutatjuk az irányzat előnyeit.

 

1. Alakformálásból ötös

 

A regatta kalóriaégetés szempontjából a legjobbak között szerepel. Egy igazi állóképességi sport, ráadásul az egész testet igénybe vevő mozgás miatt a lehető legtöbb izomcsoportot alaposan megdolgoztatja. Ez elsőre akár ijesztően is hangozhat, de ne aggódj: maga a mozdulat annyira nem bonyolult, pár alkalom után az edzettséged pedig folyamatosan javulni fog, miközben kialakítod csodálatos, karcsú, arányos alakodat. 

 

2. Kíméli az ízületeket  

Sokan azért tartanak az intenzívebb edzésektől, mert ízületeiket féltik. Való igaz, a futás, a súlyemelés olykor – nem megfelelő felszerelés mellett vagy edzői felügyelet hiánya esetén – megterhelő lehet, sőt akár károkat is okozhat, de a regatta egészen más. Mivel a mozgás az evezős ergo-méteren, ülő helyzetben történik, ezért porcsérüléstől nem kell tartanod, miközben állóképességed korábban nem látott szintre emelkedik. 

 

Nincs még egy sport amelyik annyi izomcsoportot olyan széleskörűen mozgat meg mint a regatta

 

3. Mérhető eredmények

 

Nem csak arról van szó, hogy evezel egy kicsit – a modern regatta gépek számos adat mérésére és rögzítésére alkalmasak. Nyomon követheted az edzések alatt megtett távot, az időt, a teljesítményedet, és még sok minden mást is. Első alkalommal kérj segítséget, hogy kiismerd magad a kijelző gombjai és a program lehetőségei között. Az eredményeidet ugyanis érdemes mérned: semmi nem motivál jobban a folytatásra, mint amikor feketén-fehéren látod saját fejlődésedet!

 

+1. Nem csak férfiaknak

 

A regatta nők számára is tökéletes választás. Ha nem viszed túlzásba a tréninget, nem lesznek hatalmas vállaid, túl széles hátad – egész nyugodtan iktass be egy-egy evezést heti edzés naptáradba! Az arányos izomzat rajtad is irigylésre méltóan fog mutatni, nem kolosszus leszel, hanem ízlésesen kisportolt. Kell ennél több?