Teljesen megújul a Tóparti Gimnázium Székesfehérváron

Megkezdődött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének átfogó felújítása, mely várhatóan 15 hónapig tart majd.

Két és félmillárd forintból teljesen, kívül-belül megszépül, megújul a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium. Várhatóan 2023 májusa, júniusa környékén kezdődnek el a munkálatok, a homlokzat felújításával és a nyílászárók cseréjével – adta híról a szekesfehervar.hu.
 
A felújítás idején is folytatódik a tanítás, ehhez azonban folyamatos egyeztetés zajlik majd az iskolával - az is előfordulhat, hogy igény szerint konténer tantermekre is szükség lesz. Az érettségi napjaira kiemelt figyelmet fordítanak, ezeket nem zavarják majd a munkálatok.
 
Megkezdődött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének átfogó felújítása - Fotó: Facebook.com/cserpalkovicsandras
Megkezdődött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének átfogó felújítása - Fotó: Facebook.com/cserpalkovicsandras
 
A szükséges összeget a Modern Városok Program keretében kapta meg Székesfehérvár. Az épületegyüttes megújulására 2,5 milliárdos forrás jut a székesfehérvári iskolafelújítási program keretében, emellett rendelkezésükre áll egy, az egész programra vonatkozó eszközfelújítási keret is, melyet a Tóparti iskola is igénybe vehet a későbbiekben – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
A felújítás nemcsak a gimnázium épületét érinti, hanem a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ belső részeit is, melyeket az intézmény használ – írta a szekesfehervar.hu.
 
Dr. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán beszámolt róla, hogy a homlokzat felújítása és a nyílászárók cseréje mellett cserélik a fűtést, az elektromos hálózatot, a víz- és szennyvízhálózatot. Javíttatják a lapostetőket, vízelvezetést, a talajnedvesség elleni védelmet és a villámvédelmet.
 
A Tóparti környezetében tereprendezést is végeztetnek. A munkálatok várhatóan 2024 tavaszára fejeződnek be– tudatta közösségi oldalán a polgármester.
 
Kis kép: Facebook.com/Toparti Gimnazium
 
B.A.