Tizenöt iskolát érintő felújítás zárul Székesfehérváron

Hamarosan véget ér a 15 iskolában zajló vizesblokk-felújítás Fejér vármegye székhelyén.

A közeljövőben fejeződnek be a felújítások, amelyek 15 iskolát érintenek Székesfehérváron: a Hétvezér, a Munkácsy, a Kossuth, a Táncsics, a Rákóczi, az István Király, a Széna Téri, a Tóvárosi, a Vasvári, a Zentai, a Felsővárosi, a Németh László, a Bory Jenő, a Teleki és a Vörösmarty általános iskolákban mosdókat és csőhálózatokat újítottak fel – írta meg közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
A felújításokat másfél esztendő alatt az átalakított középiskolai campus-koncepció keretéből, 3 ütemben valósították meg - 2 intézményben a projekt még nincs lezárva.
 
Tizenöt iskolát érintő felújítás zárul Székesfehérváron
Tizenöt iskolát érintő felújítás zárul Székesfehérváron
 
Megújultak a vizesblokkok, így a körülmények számtalan diák és pedagógus számára lettek előnyösebbek. A felújításokat 100 százalékban a kormányzat finanszírozta – adta hírül bejegyzésében a városatya.
 
Dr. Cser-Palkovics András hozzátette: a középiskolai campus csaknem 20 milliárd forintos keretéből  további iskolafelújítások is folyamatban vannak: elkezdődtek a Tóparti és a Kodolányi gimnáziumok munkálatai, zajlik a Vasvári gimnázium terveinek véglegesítése is.
 
A Kodály iskola már közel van a befejezéshez, a Hétvezér átfogó felújítására pedig már kiírták a közbeszerzést – tudatta közösségi oldalán a polgármester.
 
Fotó: Facebook.com/cserpalkovicsandras
 
B.A.