Több milliárdos beruházás valósul meg Székesfehérváron

Az Óbudai Egyetem Mechatronikai Technológiai és Innovációs Parkot hoz létre 30-35 milliárdból Székesfehérváron.

Az Óbudai Egyetem a városvezetés együttműködésével Mechatronikai Technológiai és Innovációs Parkot hoz létre Székesfehérváron. A beruházást az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán hozzák létre 30-35 milliárd forintból. A fejlesztéssel elősegítik a helyi kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység további erősödését, valamint támogatják a helyi és nemzeti gazdaság erősödését.  
 
Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán valósítják meg a beruházást 
 
Az Óbudai Egyetem három technológiai és innovációs parkot valósít meg: Székesfehérváron mechatronikait, Kaposváron okosiparit, míg Zsámbékon jövőiparit. Mindháromnak külön-külön szerepe lesz abban, hogy vállalkozó és befektető szemléletű felsőoktatási intézményként kiszolgálják az ipari szereplők igényeit, miközben az elsődleges cél továbbra is a tudományos kutatás és az oktatás lesz.
 
A Székesfehérváron létrejövő mechatronikai park egyedülálló beruházás hazánkban, mely lehetőséget teremt az ipari szereplőknek arra, hogy az egyetemen felgyűlt tudásanyaggal új eredményeket érjenek el, amihez eszközállományt is beszereznek.
 
A beruházásról a döntés megszületett, mostmár csak a végrehajtási szakasz van hátra.
 
BG
Forrás: MTI, Székesfehérvár
A képek illusztrációk