Tovább bővítik a székesfehérvári kórház épületét

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház épületét a Modern Városok Program keretében 11,5 milliárd forint támogatással bővítik. 

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője közösségi oldalán jelentette be a kórházbővítéssel kapcsolatos híreket. Cser-Palkovics István, Székesfehérvár polgármesteres szintén Facebookon tette közzé, hogy a beruházásra a teljesítési határidő a szerződéskötéstől számított 730 nap.
 
Az új épületben 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki önálló vizesblokkokkal
 
A kórház új 3 emeletes épületében kap helyet a pulmonológiai, az onkológiai és az infektológiai osztály, melyeken 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki önálló vizesblokkokkal és összesen 112 ágyat helyeznek majd el. Közvetlen kapcsolat lesz a sürgősségi fogadóhellyel és a diagnosztikával is.
 
Az építési munkálatok során elbontásra kerül 2 épület és az egyik helyén építik fel az újat.
 
Cser-Palkovics András korszakos jelentőségű kórházfejlesztésnek tartja a beruházást. A közel 6000 négyzetméteres, háromszintes épület építését megelőzően bontási munkálatokkal kezdenek, majd a tereprendezés közben véglegesítik az engedélyes és kiviteli terveket.
 
A Modern Városok Program keretében a közel 14 milliárdos beruházás részeként 1,6 milliárd forint értékben fejlesztik az eszközöket. Ennek keretében a kórház légtechnikai rendszerét is kicserélik.
 
BG
Forrás: MTI, Székesfehérvár.hu
A képek illusztrációk