Tovább bővült Székesfehérváron a Continest Technologies Zrt

A Continest Technologies Zrt több mint 500 millió forintos beruházásával megnövelte gyártóterületét és újabb eszközöket is beszerzett.

A Continest Technologies Zrt 2021. augusztus végén avatta fel székesfehérvári gyárát, azonban máris újabb beruházást valósított meg. A cég 541 millió forint értékben növelte gyártóterületét és több fontos eszközt is beszerzett: sík- és csőlézert, targoncát, fúró-marógépet, hajlító gépet, szalagfűrészt, csavarkompresszort, valamint hegesztőgépeket és hegesztő füstelszívókat.
 
Új eszközöket, szerszámokat is vásároltak
 
A vállalat gyártókapacitásának növeléséhez 433 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a kormány, ami lehetővé teszi, hogy 26 új munkahelyet hozzanak létre a településen.
 
A Continest Technologies Zrt összecsukható konténerek gyártásával foglalkozik 2017 óta. A világjárvány hatását nemhogy megsínylették, hanem elindították medikai üzletágukat, a ContiMedet, amely a világ számos pontján elérhető.
 
A fejlesztéseknek köszönhetően megháromszorozódott a cég gyártási kapacitása, a gyártóterület pedig 1000 négyzetméterrel, 5500 négyzetméterre bővült. A cég 90 százalékban exportra állítja elő termékeit.
 
BG
Forrás: MTI, FEOL
A képek illusztrációk