Tovább szólhat a Táska Rádió Székesfehérváron

Ülésezett az NMHH, amely során több kisközösségi rádió sorsa felől döntöttek. A székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium tovább üzemeltetheti kisközösségi rádióját. 

A Táska Rádió sikeres frekvenciatervezésen és szerződéskötésen van túl, ezért tovább üzemeltetheti kisközösségi rádióját Székesfehérváron. Mindezt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közölte. A Lánczos Kornél Gimnázium egyedüli pályázója volt a frekvenciának, ráadásul mivel korábban is a középiskola berkeiben működő Táska Rádió állomásozott e frekvencián, nekik ítélték a jogosultságot, a pályázatot megnyerték.  
 
Rádió frekvencia
Rádió frekvencia
 
A Táska Rádió 2010-ben indult Székesfehérváron kisközösségi diákrádióként. Alapvető célkitűzésük, hogy értéket közvetítsenek - akár általános iskolások, akár gimnazisták, akik rádiós babérokra törnének, vagy érdekli őket a műfaj. Az különbözteti meg őket a szokásos középiskolai zárt közösségű rádióktól, hogy 2009-ben frekvenciát nyertek az NMHH elődjétől, az ORTT-től, így városszerte hallhatóak adásaik.
 
A gimnázium padlásán működő kisközösségi rádió nagysikerű műsorokat tudhat magáénak, amelyeket akár a Facebookon is lehet követni. Soron következő adásuk irodalmi témát dolgoz fel, Élő Költők Társasága műsorukban forradalmi témákról, Petőfi Sándor költészetéről lesz szó kortárs vendéggel, Szálinger Balázs író-költővel. Az adás ide kattintva érhető el március 17-én délután. 
 
M. A.