Újabb technológiai képzést indít egy székesfehérvári technikum

Jövő szeptembertől a Székesfehérvári Szakképző Centrum Széchenyi István Műszaki Technikumában okleveles gépgyártás-technológiai technikus képzést indítanak.

A képzés tananyagát az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és az intézmény közösen dolgozta ki.
 
Amennyiben az Óbudai Egyetemen tanulnak tovább a diákok, kreditpontokat ismernek el a felvételikor
 
Dr. Cser-Palkovics István, Székesfehérvár polgármestere örül a két iskola együttműködésének. Szerinte a szakképzésben és felsőoktatásban megvalósuló fejlesztések többek mellett hatással van a régió fejlődésére is.
 
A jövő szeptemberben induló okleveles gépgyátás-technológiai technikus képzésen a diákok a legújabb ismereteket, a legmodernebb eszközökkel együtt sajátíthatják el. A színvonalas képzés biztosítéka a székesfehérvári kar tudományos és technológiai parkja, az egyetem és a technikum tanárai.
 
Kulcsár Szilvia, a Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy amennyiben a végzett hallgatók az Óbudai Egyetemen tervezik folytatni tanulmányaikat, akkor 34 kreditpontot elismernek a felvételikor.
 
Prof. dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora szerint a képzés egy életpályamodell alapja, mely a technikumtól az egyetemen át a munkaerőpiacra vezet.
 
BG
Forrás: Feol, Székesfehérvár
A képek illusztrációk