Városszerte tartottak megemlékezést a II. világháború európai befejezéséről

A megemlékezés alkalmából koszorúzások voltak Székesfehérváron május 9-én a Béke téri, a Szentlélek katonatemetőben, a Városház téren és a pákozdi Katonai Emlékparkban.

Az 1939. szeptember 1.-én kezdődő II. világháború 1945. május 8-án véget ért. Közel 6 évig tartó vérontás 60 millió áldozatot követelt. A sok megpróbáltatást követően a végén Európa fellélegezhetett.

 

A világháború európai befejezésének tiszteletére minden évben, így idén is szervezett Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság tiszteletadásokat.

A II. világháború európai befejezése.

 

A II. világháború európai befejezése.

 

Az elhunyt katonákról a Béke téri orosz katonai temetőben Wilmek Tibor, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Dancs Norbert, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala vezetője, a Szentlélek katonatemetőben Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő, Wilmek Tibor, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Dancs Norbert, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala vezetője, a Városház téri II. világháborús emlékműnél pedig Cser-Palkovics András polgármester, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dancs Norbert, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala vezetője és Márton Roland önkormányzati képviselő emlékezett.