309,5 milliós uniós forrást nyert Adony

A közelmúltban Adony két uniós pályázatot nyert, nem rég pedig további három Település- és Területfejlesztési Operatív program pályázatán szerepelt sikeresen.

Adony a Zöld Város porgram keretében 60 millió forintot fordíthat a kastélykert rehabilitációjára, a munkálatok során parkosítást, sétányok, járdák kialakítását, a világítás fejlesztését, a játszótér felújítását, valamint a kultúrház kibővítését végzik el. 45,5 millió forintot nyert a Kulcson működő, több települést ellátó központi háziorvos ügyelet Adonyba helyezésére. A forrásból egy gépjárművet is beszereznek.

 

Öt TOP-os forrást nyert Adony, összesen 309,5 millió forintból fejlesztik a települést

Öt TOP-os forrást nyert Adony, összesen 309,5 millió forintból fejlesztik a települést

 

Továbbá 60 millió forintból felújítják a Piac teret, parkolókat és árusító helyeket alakítanak ki, valamint a burkolatot is megújítják. A települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésére 40 millió forintot nyert a város, melyből a Vetus Salina ároknál belvíz-és csapadékvíz-elvezető hálózat építenek ki. Az utolsó pályázatból 104 millió forintot fordíthat Adony a Rákóczi út-városközpont közlekedésbiztonsági fejlesztésére és a kerékpárforgalom infrastrukturális kiépítésére. Többek között parkolóhelyeket alakítanak ki, járdaszakaszokat újítanak fel, valamint kerékpárutakat építenek. A legtöbb fejlesztés két-három éven belül megvalósul.

 

 

/T.D.